Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Om Oss

Linka Neumann AS drives av ekteparet Waqas Ali og Linka Neumann.

Linka Neumann vokste opp på Vettakollen i Oslo i en turglad familie. Som 9-åring fikk hun sin første Husky, Phoebe. Hun kom fra Ingstads gamle huskykennel, som lå rett oppi veien fra barndomshjemmet på Vettakollen. Huskier, hundekjøring og friluftsliv var en stor del av oppveksten. Linka var alltid en kreativ person som elsket å tegne og lage ting. I oppveksten ble det laget utallige malerier og tegninger. Det ble også sydd store mengder potesokker til trening.

Linka skjønte fort at livet var mer enn bare skole. Hun tok likevel en bachelorgrad i pedagogikk. Årene etter VGS ble det mye reising i verden, og flytting rundt i Norge. Linka er idag bosatt i Åsgreina ved Romeriksåsene sammen med mannen sin, Waqas, og hundene Sakura og Obelix. 

Strikking og handarbeid har alltid vært en stor del av familien, og Linka var alltid den i familien som ikke strikket. Dette forandret seg etter å ha bodd en periode i Røros. Der strikkeinspirasjonen vokste seg stor etter å ha jobbet på eldrehjem der både ansatte og pasienter strikket de nydligeste ting. Den første Mariusgenseren ble strikket og dette var starten på et nytt kapitel i livet. 

Linka begynte etterhvert å designe egne plagg, og den første genseren, Villmarksgenseren, er fortsatt en av de mest populære. Hun har gitt ut 2 bøker. “Villmarksgensere vol.1” kom i 2019 og lå på bestselgerlisten i over 30 uker. “Villmarksgensere vol. 2” kom i 2020. Bok 1 har blitt oversatt til mange språk og bok 2 følger godt etter. 

Etter at Waqas traff Linka forandret verden seg og sammen er vi team Dynamite! Linka er veldig kreativ og nokså udugelig på datamaskiner. Hun er nok født i feil århundre da hun ikke er god venn med teknologi? Waqas er helt motsatt.

I 2020 åpnet Linka og Waqas nettbutikken linkaneumann.com og eventyret fortsetter. 

Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrev✉️

Vi sender deg e-post når vi har noe nytt!😁